SCURT ISTORIC

Grădiniţa noastră cunoscută în prezent sub denumirea de GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „PARFUM DE TEI” de pe strada Horea numărul 23 este una dintre puţinele grădinițe care îşi au sediul într-o clădire cu importanţă istorică. Imobilul aparţine Comunităţii Evreieşti din Cluj şi este situat în curtea Sinagogii Evreiesti, cunoscută şi sub numele de Templul Memorial al Deportaţilor. Deseori Sinagoga este vizitată de către turiști străini care sunt impresionați de arhitectura clădirii, dar și de faptul că ea găzduiește precum un castel din basme piticii și bunele Zâne – educatoarele care le îndrumă pașii pe drumul cunoașterii.

Prin urmare, la mai bine de 100 de ani de la construirea clădirii, aceasta şi-a păstrat funcţia iniţială, de unitate educaţională. Dacă înainte de al Doilea Război Mondial, acolo se afla o şcoală evreiască, în prezent, clădirea este folosită ca și grădiniţă. Copiii care învață aici sunt împărţiţi în şase grupe distincte GRUPA BUBURUZELOR, GRUPA FLUTURAȘILOR, GRUPA STELUTELOR, GRUPA RAZE DE SOARE, GRUPA IEPURAȘILOR și GRUPA ALBINUȚELOR. Directorul grădiniţei, prof.Caldaruşă-Borzaşi Elena-Maria, care se ocupă în prezent de managementul unității, de întreținerea și fațada clădirii care este îngrijită, restaurată și păstrată ca un adevărat patrimoniu istoric, locaţia seamănă cu o imagine de basm, clădirea reprezentând un veritabil monument istoric.

Grădinița noastră s-a numit în trecut GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.2, fiind ulterior numită CU „PARFUM DE TEI” după bătrânul tei din curte, cu o vechime de peste o sută de ani. Prețiosul nostru tei ne-a inspirat și în alegerea denumirii publicației grădiniței deoarece falnicul copac ne învăluie în fiecare primăvară cu parfumul înmiresmat al florilor de tei, iar poveștile spuse la umbra teiului fermecat au un farmec aparte și rămân în memoria multor generații de copii.

În prezent, Grădiniţa cu “Parfum de Tei” funcţioneză cu program prelungit, fiind una dintre cele mai solicitate din Cluj-Napoca. Conform directorului acesteia, au fost cereri de înscriere din toate cartierele, iar părinţii sunt extrem de multumiţi de activitatea desfășurată aici, de dăruirea și dragostea cadrelor didactice și al personalului acesteia, de calitatea procesului instructiv-educativ. Copiii au ca și opționale LIMBA ENGLEZĂ o jumătate de oră zilnic, LIMBA GERMANĂ de două ori pe săptămână şi DANS MODERN o ședință pe săptămână, iar la grupele mari, la cererea părinților, șah 1 ședință pe săptămână.

Activitățile organizate de cadrele didactice sunt in concordanță cu cerințele noului Curriculum, copiii fiind foarte interesați și implicaţi în desfăşurarea activităţilor instructiv-educative.

PROGRAMUL ZILNIC AL GRĂDINIŢEI

5,30 – 08,20 primirea copiilor;
8,30 – 9,15 servirea micului dejun;
7,30 – 9,30 activități la libera alegere;
9,30 – 11 activități obligatorii (pe domenii experiențiale), in funcție de niveul de vârstă al grupei;
11 – 11,30 activități la libera alegere;
11,30 – 12,30 servirea mesei de prânz;
12,30 – 15,30 program de somn;
15,30 – 16,00 gustarea;
16,00 – 17,30 activități la libera alegere/ plecarea copiilor acasă.
PROF.INV.PRESC. KISS ISABELA

GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT PARFUM DE TEI CLUJ NAPOCA

PE STRADA HOREA, DOUĂZECIŞITREI
E „GRĂDINIŢA CU PARFUM DE TEI”,
CARE V- AŞTEAPTĂ CU MULT DRAG
SĂ TRECEŢI PRAGUL ALBULUI PALAT.

MAŞINI, PĂPUŞI, CĂLUŢI ŞI ALTE JUCĂRII
SUNT TOATE PENTRU VOI, IUBIŢI COPII!
EDUCATOARE BUNE CALEA- ŢI VOR VEGHEA
IAR PAŞII TĂI TIMIZI I – OR ÎNDRUMA.

VOR FI AICI SĂ TE ALINE- ATUNCI CÂND PLÂNGI,
VOR FI CU TINE SĂ SE BUCURE CÂND RÂZI!
ÎŢI VOR GĂSI RĂSPUNS LA ORICE ÎNTREBARE
ŞI TE VOR AJUTA SĂ CREŞTI ŞI TU MAI MARE!

AICI VOM RÂDE, VOM DANSA, NE VOM DISTRA
VOM ÎNVĂŢA SĂ SCRIEM, VOM ŞTII CHIAR ŞI NUMĂRA!
DECI, HAIDE!!! ŞTIM CĂ ŞI TU VREI
SĂ VII ÎN PALATUL DE SUB TEI!!!