Misiunea și Viziunea

MOTTO-UL GRĂDINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT„PARFUM DE TEI” CLUJ-NAPOCA:

„Munca educațională incomensurabilă desfășurată cu copiii să ne fie cartea de vizită. Respect, înțelepciune, comunicare, bucurie, joc!”

VIZIUNEA

Grădinița cu Program Prelungit „Parfum de Tei” tinde să devină un centru de resurse educaționale și servicii oferite comunității prin interacțiunea cu mediul social , cultural și economic, care printr-o îmbinare echilibrată a tradiției cu noul și continuitatea, sa contribuie la formarea unor personalități armonioase, creative, atașate valorilor naționale și universale și totodată să contribuie la formarea cetățeanului european, democratic, performant.

MISIUNEA

 • Asigurarea dezvoltării normale și depline a copilului preșcolar aplicând metode moderne ( VISIBLE LEARNING ), valorificând potențialul fizic și psihic al fiecăruia, ținând cont de ritmul propriu al copilului, de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală – jocul .
 • Îmbogățirea capacității copilului preșcolar de a intra în relație cu ceilalți copii și cu adulții,, de a interacționa cu mediul, de a-l cunoaște prin explorări, exerciții, încercări, experimentări.
 • Descoperirea de către fiecare copil a propriei identități și formarea unei imagini de sine pozitive.
 • Sprijinirea copilului preșcolar pentru a dobândi cunoștințe, capacități si atitudini necesare activități viitoare în școală, precum vieții sale ulterioare în societate.
 • Considerarea copilului în evoluția sa specific individuală și oferirea sprijinului educațional dar și uman, în fiecare etapă a dezvoltării sale.
 • Asigurarea unui act educaţional de performanţă, care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative, la formarea unor copii sănătoşi, creativi, eficienţi, activi, cooperanţi care să se adapteze uşor la regimul muncii şcolare şi la orice situaţie în viaţă.
 • Flexibilitatea și creativitatea în abordarea situațiilor didactice, evitarea rutinei și acționarea în direcția transformării învățământului bazat pe informație și reproducerea ei într-un învățământ global, integrat și creativ, care are la baza educația.
  • Grădiniţa noastră asigură calitatea actului educaţional pentru toţi copiii, indiferent de etnie şi religie, respectă ritmul propriu de dezvoltare al preşcolarului oferind accesul fiecărui copil la educaţie.

   Creăm un spaţiu optim de dezvoltare, investigare şi inovare prin:

   Performanţă, profesionalism, prietenie,
   Afecţiune, armonie, adaptabilitate, acceptare,
   Respect, responsabilitate,
   Flexibilitate, fericire,
   Unitate, umanism,
   Metode moderne,

   Diversitate, deschidere, dezvoltare continuă
   Educaţie de calitate, egalitate,

   Transparenţă, toleranţă,
   Eficienţă, echitate,
   Integrare, implicare, incluziune.